1 Sezony 10 Odcinki
Returning Series

6.8
TMDb: 6.8/10 53 głosów

Abby Arcane powraca do rodzinnych stron – Marais w Louisiania. W rodzinnym mieście dochodzi do dużej zachorowalności na nieznaną chorobę powiązaną z tutejszymi warunkami przyrodniczymi. Abby przypadkowo spotyka Alec Hollanda, naukowca, który bada sprawę. Jest przekonany, że rozprzestrzeniający się wirus jest powiązany z tajemniczym mutagenem znajdującym się w wodzie. Prowadzone śledztwo doprowadza do niefortunnego wypadku (spowodowanego przez tajemniczego oprawcę) w wyniku którego Alec zostaje poważnie postrzelony. Ranny naukowiec wpada do skażonej wody. Związki chemiczne wpływają na ciało naukowca odmieniając jego życie. Na bagnach pojawia się tajemnicza bestia, która może mieć kluczowy związek z niebezpiecznym mutagenem. Tylko czy świat dowie się, że tajemniczą bestią jest ich przyjaciel? Kto stoi za rozprzestrzenianiem niebezpiecznego mutagenu, i dlaczego to robi?

Informacje ogólne

Oryginalny tytułSwamp Thing