2005-10-19

2 Sezon 5 Odcinek

...i znaleziony

Rozbitkowie z tylnej części samolotu nakazują Michaelowi, Sawyerowi i Jinowi prowadzić się do obozu gdzie mieszkają pozostali rozbitkowie. Przy okazji wspólnej podróży mają okazję lepiej się poznać. Ana-Lucia jest zdecydowaną przywódczynią grupy. Tymczasem Sun gubi obrączkę ślubną. Jack opowiada jej jak szukał swojej. W czasie podróży od rozbitków pod pretekstem nazbierania owoców ucieka Michael, który szuka Walta. Jin i Mr Eko szukają go. Mijają się z Innymi, jednak widzą tylko ich nogi i ciągniętego misia. Gdy Libby obwieszcza jego zniknięcie, Ana chce ich zostawić, tak uważa też Sawyer. Wierzy, że Eko wróci, a na pozostałych jej nie zależy i, gdyby nie protesty Libby, tak by uczyniła. Jin i Eko znajdują Michaela przy wodospadzie. Przekonują go, żeby powrócił, a jak już znajdą obóz to poszukają Walta wspólnie. Michael daje się uprosić. Tymczasem Locke opowiada Charliemu o tajemnicach związanych ze stacją Łabędź Inicjatywy DHARMA – tajemniczego bunkra.

Informacje ogólne

Tytuł odcinka...i znaleziony