Brak dostępnych linków
HD Cukiernik / The Cakemaker (2017)

Cukiernik / The Cakemaker (2017)

Cakemaker    28 December 2017

104 min Dramat

7.2
IMDB: 7.2/10 590 głosów

Israel, Germany

Thomas pracuje w małej, uroczej kawiarni w Berlinie, gdzie przygotowuje wymyślne i pięknie wyglądające ciasta. Do lokalu często zagląda Oren, żonaty mężczyzna z Izraela, który bywa w mieście w związku z wyjazdami służbowymi. Między oboma bohaterami szybko zawiązuje się intymna, bliska więź. Pewnego dnia Oren ginie w wypadku samochodowym, a Thomas uznaje, że jednym sposobem na poradzenie sobie ze stratą jest wyjazd do Jerozolimy i odnalezienie rodziny ukochanego. Niespodziewanie zatrudnia się w lokalnej knajpce, której właścicielką jest nie kto inny, tylko żona Orena, Anat. A jego wyśmienite ciasta i desery, mimo że początkowo miejscowa społeczność patrzy podejrzliwie na niekoszernego Niemca, stają się w krótkim czasie istną sensacją. Tymczasem Anat nie ma pojęcia, że z bohaterem łączy ją coś zdecydowanie więcej niż jedynie wspólne upodobanie do cukierniczych wyrobów.