• HD Płomień / I ekrixi / A BLAST (2014)

Płomień / I ekrixi / A BLAST (2014)

A Blast    12 March 2015

83 min DramatThriller

5.8
    IMDB: 5.8/10 511 głosów

, , , ,

Greece,Germany,Netherlands,France,Italy,Bosnia and Herzegovina

Maria wchodzi w dorosłość z najlepszymi intencjami. Pochodzi z typowej kochającej się greckiej rodziny. Jest impulsywna, energiczna i pełna namiętności. Ma szerokie plany na przyszłość. Chce zostać prawniczką, ale poznaje przystojnego marynarza Yannisa, w którym zakochuje się bez pamięci. Namiętny związek przysłania im cały świat, a jego owocem jest trójka dzieci. Maria wychowuje je sama, bo Yannis pracuje na statku. Rodzinne szczęście z czasem okazuje się jednak ułudą. Maria staje się coraz bardziej samotna, a 10 lat później jej życie się rozpada. Kryzys w Grecji obnaża skrywane dotąd rodzinne tajemnice, których poznanie zwiastuje katastrofę. Aby ją zatrzymać, Maria decyduje się na desperacki krok. Chcąc ocalić siebie, musi odrzucić własną przeszłość i tych, których kocha najbardziej. Pociąga to za sobą splot zdarzeń, którego nic nie jest już w stanie zatrzymać.